Oppimisympäristöt

Oppimisympäristöt oppilaitoslähitunnit, kotona itseopiskelu, Moodle, työelämä. Opiskelu itsenäisesti ja tuotokset tehdään itsenäisesti. Plagiointi on kielletty! Älä kopioi mitään suoraan netistä tai kaverilta. Plagoinnista seuraa puhuttelu ja kirjallinen varoitus, sekä plagioijalle, että sille, joka on oman työnsä plagioinnin sallinut.

Ammattitaitovaatimukset

Opiskelija osaa:
  • toimia työorganisaationsa toimintaperiaatteiden mukaisesti ja ymmärtää henkilöstön roolin osana kehittyvää työyhteisöä
  • toimia työyhteisön tai tiimin jäsenenä muuttuvissa vuorovaikutustilanteissa
  • arvioida omaa työsuoritustaan ja asettaa osaamiselleen kehittämistavoitteita
  • verkostoitua ammatillisesti ja kehittää työyhteisön toimintaa
  • viestiä työhönsä liittyvistä asioista työvälineohjelmia ja viestintäkanavia käyttäen.

Osaamisen arviointi

Verkko-opinnot ja itsenäinen opiskelu arvoidaan tehtäväkohtaisesti Moodlessa. Lyhyt kurssilla kaikki annetut tehtävät on palautettava, jotta tutkinnon osan alajaksoista voi saada suoritusmerkinnän. Kaikista alateemoista on saatava suoritusmerkintä (S) ennenkuin voit tehdä ammattitaidon osoittamisen (näyttö) työelmässä.

Tehtävän arvoinnnin ja kommentin näet tehtäväsä. Arviointikoosteen näet arviontivälilehdeltä.

Ammattitaidon osoittamistavat

Ammattitaitovaatimukset ja arvointikriteerit Ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä tehdyn näyttösuunnitelman mukaisesti. Ellei kaikkea voi tehdä todellisilla työtehtävillä. Osaaminen näytetään tietäminen sanallisesti selittemällä  ja  näytön vaatimat käytännön  työtehtävät tekemällä itsenäisesti ja/tai toisessa näyttöpaikassa. Tuotokset ja/tai niiden dokumentaatio esitetään näytön yhteydessä arvointiin osallistuville arvionnin perusteeksi.

Työelämässä osoitettu ammattitaito arvoidaan numeroilla HYL - 5 ja se on tutkinnon osan arvosana.

Muu osaamisen arviointi

Osaamisen arvioinnin toteuttamissuunnitelma 2022.

Keskeinen sisältö

Työyhteisössä toimiminen tutkinnon osan suorittaminen
  • TYTO1 Organisaation toiminta periaatteet
  • TYTO2 Työyhteisön jäsenenä toiminen ja viestintä
  • TYTO3 Viestinnän välineet

Opiskelutavat ja -välineet

Tietokone ja työelämäjakso.

Ohjaus ja tuki

Ammattinohjaaja Päivi Kastari tukee ja ohjaa pajoilla tiistai aamuisin ja torstai iltapäivisin. Sovi pajalle osallistumisesta opettavan opettajan ja/tai tutoropettajasi kanssa. Myös opettavalta opettajalta voi tiedustella hänen pajoistaan.

Opintojen edistymisen seuranta

Opiskelija ja opettaja voivat seurata opiskelijan edistymistä väripalkin avulla.  Sininen tehtävä on palauttamatta, keltainen tehtävä on palautettu mutta ei tarkistettu. Punainen tehtävä on tarkistettu ja sitä on täydennettävä tai se on palauttamatta.

Kuva seurantapalkista

Viimeksi muutettu: keskiviikko 2. elokuu 2023, 16.22