Site blog

Picture of HATTUNEN PIRJO
by HATTUNEN PIRJO - Wednesday, 19 May 2021, 12:20 PM
Anyone in the world

Todennäköisesti kumpaakin, mutta kun tietotekniikkaa en osaa niin yritän ruostuneita taitojani viritellä.Joskus muinoin satavuotta sitten , aikaa ennen älypuhelimia, omistin pöytökoneen, siis Oikeasti, taitojani katsellessa ei voi usko.Aaaargh!

Herään joku päivä tästä painajaisunesta ja taitoni toimivat!Pohdin tässä ;onko joku opettajista valopää kun kerron,kirjoitan ,meilaan ....niin tieto ei mene perille,kun se ei mene niin se ei mene,postittanut olen,mut joo Te opettajat ootte Ihania,rakastan Teitä ,mie se valopää olen kun ei tietokoneen käyttö natsaa,joku päivä,mie nousen ja otan kaiken uudelleen. Yeah!

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Niin tämä blogin aihekin, toki muita aiheita löytyy valtavasti ja kirjoittamisen kiinnostusta. Eilen kirjoitin ensimmäisen blogini. Se katosi,Kyllä,k a t o s i ..otti päähän,olin paneutunut,mut joo; mitä muutakaan voi odottaa jos taidot on ruosteessa ja "unohdat" tallentaa kirjoituksesi.. ..saa nauraa,muakin naurattaa tänään. Ai nii,kuvia olisi ollut kiva laittaatähän  joukkoon,mut Ei tänään,taidot ei riitä tai kyllä riittää,ruosteessa,pää ei kestä tätä sähläystä. Kiitos jos sain Hymyn huulillesi,en ole yksin.

Rakkaudella Pirjo Hsmile            

Comments

   
  Picture of KARVINEN EEMELI
  by KARVINEN EEMELI - Wednesday, 7 October 2020, 10:52 AM
  Anyone in the world

  räppärii

  Comments

    
   Picture of KAIPAINEN AINO
   by KAIPAINEN AINO - Tuesday, 16 October 2018, 12:35 AM
   Anyone in the world

   Hoii, 

   Viikko neljä meni aivan liian nopeasti. Aloitin vapaapäivällä, koska työpaikat ja koulut olivat kiinni. Alkmaarissa vietettiin onzet juhlaa. Se tarkoittaa sitä,että paikalliset juhlivat sitä, kun joskus monta vuotta sitten Alkmaar oli espanjalaisten vallassa ja sitten he saivat sen takaisin.En paremmin perehtynyt historiaan.  Jokavuotinen perinne on pitää paraati ja olin sitten sitä katsomassa ja muitakin esityksiä oli koko päivän iltaan saakka. Kivaa oli!

   Tiistai päivää olinkin odottanut jo kovasti, kosk aloitin päiväni uinti aktiviteetilla! Ensiksi oli tietenkin aamu-kokous ja asiakkaiden kanssa jutustelu.

   Lähdimme noin kello 10 aamulla ajamaan uinti aktiviteetin vetäjän kanssa uimahallille. Mukana oli minun lisäksi myös 2 muuta opiskelijaa,jotka olivat ennenkin käynyt uimassa asiakkaiden kanssa. Saavuimme uimahallille ja asiakkaat olivatkin jo odottamassa meitä. Asiakkaat pääsevät taxeilla paikalle tai heidän omaisten kyydeillä. Omaisia oli siis joillain mukana auttamassa. Kaikki menivät pukuhuoneiden ja suihkujen kautta uima-altaaseen joka oli asiakkaita varten. Autoimme tarvittaessa riisumisessa ja pukemisessa. Yksi pyörätuolihenkilö autettiin suihkutuoliin ja sitten siitä nosturilla altaaseen.  Aloitimme altaassa lämmittelyillä ja verryyttelyillä. Altaan pohja oli sähköllä säädettävä, sitä pystyttiin laskemaan ja tarvittaessa nostamaan. Päivän teemana oli kuntopiiri, jossa tehtiin paljon lihaksia vahvistavia liikkeitä esim. Painettiin käsillä palloa veden alle. Lopuksi oli erilaisia kilpailuja. Kaikki pystyivät hyvin itse uimaan, yhdellä oli vain kelluke käytössä. Uiminen oli todella kiva kokemus. 

   Iltapäivällä lounaan jälkeen oli musisointia. Opettelimme aluksi sanomaan hyvää päivää ja heille se oli todella vaikeaa. Mutta musiikkiterapian avulla kaikki saivat hyvin sanottua lauseen! Sitten lauloimme ja soitimme paljon hollantilaisia lauluja. Itse enemminkin vain soitin... kiva tunti ja sitten kotiin.

   Keskiviikkona aktiviteettina oli kokkailu, kaikki saivat valmistaa oman broilerikastikkeen, maustaa ja tehdä. Minä autoin milloin missäkin, mutta jotenkin tuntu, että kaikki antoi sipulit pilkottavaksi minulle ..! :D Sitten kun olin sipulit pilkkonut nii” itkevänä” sipulista menin ohjaajani ja Horizon collegen yhteyshenkilönä toimineen Hansin  kanssa loppukeskusteluun. Kävimme läpi miten oli mennyt ja onko mikä fiilis ylipäätään. Kerroin, että oli aivan liian lyhyt aika olla täällä. Muuten oli kaikki sujunut hyvin. Ja  olisin toivonut että olisin saanut luvan käyttää asiakkaita vessassa  ja muita toiminnallisia juttuja, mutta se ei ollut mahdollista näin lyhyessä ajassa. Keskustelu sujui hyvin. Molemminpuolin oltiin todella tyytyväisiä työssäoppimiseeni.

   Iltapäivällä menin liikunta-aktiviteettiin, jonka aloitimme pitkällä ulkoilukävelyllä, koska sää oli aivan mahtava. Sen jälkeen suuntasimme liikuntasaliin. Aloitimme rennoilla leikeillä ja peleillä esim. Keilailua ja pujottelua. Lopuksi venyttelimme ja rentouduimme ihanan musiikin soidessa.

   Torstaina oli kynttiöiden tekoa. Saatiin tehtyä todella monta lumpipallokynttilää ja joulutonttua. Haluan Suomeenkin kynttilätehtaan työpaikalle. Niin ihanan rentouttavaa ja inspiroivaa tekemistä. Eikä ole edes vaikeaa! Iltapäivä aktiviteettina oli leipomista. Leivottiin omenapiirakkaa. Iltakahvien aikana myimme ne muille asiakkaille. Kaikki menevät aina supernopeasti myydyksi.

   Perjantaina oli erikoisempi päivä. Ei pitänyt olla töitä,mutta halusin nähdä kerran edes pyörätuolitanssi aktiviteetin. Joten oon torstaina kysynyt voinko mennä mukaan ja sain todellakin liittyä tanssimaan. Paikalla oli pyörätuoli asiakkaita kaksi, mutta myös käveleviä asiakkaita oli kaksi. Kävelevät asiakast saivat halutessa valita pyörätuolin tai sitten, että haluavatko tanssia seisaalleen pyörätuolihenkilön parina. Minä itse koitin molempia. Pidin enemmän pyörätuolissa olemisesta . Se oli iha tajuttoman hauskaa! Tanssimme salsaa, Quicksteppia ja myös käsitanssia paikoillaan. Tämä oli mielestäni yksi parhaimmista kokemuksista työssäoppimisessani. Oli ihana nähdä kuinka kaikki nauttivat täysillä. Aluksi oli vaikeaa ja pelottavaakin,mutta lopuksi sujui jo aika hyvin.

   Perjantai illan vietin leffateatterissa ystävieni kanssa. Lauantai meni vieraillessa Zaanse Schanissa turistipaikassa. Se oli täynnä ihania pieniä vihreitä taloja ja paljon tuulimyllyjä. Päivä oli todella lämmin ja turisteja oli todella paljon. Tykkäsin! Sunnuntain vietin Alkmaarissa shoppaillessa ja siivouspäivänä kotona. 

   Hieno viikko! 
    


   Associated Course: KV 2016-2019

   Comments

     
    Picture of KAIPAINEN AINO
    by KAIPAINEN AINO - Tuesday, 9 October 2018, 10:56 PM
    Anyone in the world
    Noniin nyt toimii! Lekker! 

    Fiilikset ovat todella hyvät, aloitin kolmannen viikkoni samaan tapaan. Kahvit keitettiin ja aamupalaveri pidettiin. Oli ihanaa, kun palaveri pidettiin englanniksi, juuri minua varten. Sain enemmän tietoa siitä mitä kolleegani käyvät läpi joka aamu. He keskustelevat hyvistä, mutta myös surullisista ja vaikeista asioista avoimesti. Kaikki kirjataan ylös ja muutoksia tehdään tarvittaessa esimerkiksi jos asiakkaan henkilökohtainen avun tarve on muuttunut tai asiakas on menehtynyt.

    Maanantaina olin auttelemassa tietokone aktiviteetissa. Juttua tulee jokaiselta asiakkaalta, kun kyselen kuulumisia ja olen huomannut,että hollantilaiset kertovat vitsejä koko ajan. Suupielet ovat päivien päätteeksi ihan kipeänä! Rennosti monet asiakkaat kertovat kuinka ovat päätyneet päivätoimintaan, mikä onnettomuus on tapahtunut tai sairaus on tullut. On todella kiinnostavaa kuulla mitä he ovat ennen tehneet työkseen ja tuntuu, että moni on aidosti onnellinen vaikkakin on tapahtunut iso elämänmuutos. Positiivinen ympäristö on auttanut jaksamaan. Opin hirveän paljon kokoajan ja huomaan miten ihan vaan juttelu piristää monia. 

    Tiistaina olin koko päivän kynttilä aktiviteetissa. Kynttilöitä tehdään todella paljon ja myydään jouluna. Oli hauskaa kun ehdotin,että tehtäisiin tontuille parrat ( aijemmin he olivat tehneet hymyilevän suun, joka oli myös hieno) mutta ryhmän vetäjä innostui ajatuksesta niin, että he tekevät tontuille sittenkin parrat! Ehkä meillä suomalaisilla on jotain näkemystä tontuista,kun se joulupukkikin on Suomesta tullut! Päivän aikana kyselin asiakkailta mitä he pitävät toiminnasta Zilwermeeuvissa ja kaikki olivat sitä mieltä että se on todella hyvä ja he pitävät siitä, että saavat oman henkilökohtaisen aikataulun johon saavat vaikuttaa. Myös aktiviteettien ohjaajat on huippuja ja olen samaa mieltä itsekin! 

    Keskiviikko alkoi kokkailu aktiviteetilla. Teimme risottoa ja se oli todella hyvää. Ruuanlaiton yhteydessä,pöydän ääressä kaikki taas jutustelevat. Päivän aiheet muuttuvat jokakerta ja nyt oli vuorossa englanninkielen puhuminen. Pystyin itsekin osallistumaan jutusteluun. Huomasin, että iäkkäämmät asiakkaat eivät aluksi muistaneet sanoja, mutta sitten pikkuhiljaa alkoi tulla sanoja ja muodostua järkeväksi lauseeksi. Oltiin yhdesssä ylpeitä onnistuneesta englanninkielen tunnista,joka ei ollut suunnitelmissa! Iltapäivällä lounaan jälkeen menimme urheilemaan taas 10minuutin kävelymatkan päähän. Yksi asiakas meni pyörällä toisen opiskelijan kanssa,jossa oli vierekkäin istuttavat paikat ja molemmilla oli polkimet! En ollut ennen nähnyt sellaista pyörää,mutta Hollannissa kaikki pyöräilyyn liittyvä on saatavilla. Pallopelejä pelailtiin, myös sähköpyörätuolilla pelaillaan jalkapalloa, mutta pallona on iso norsujalkapallo. Välillä on uusi asiakas tullut ryhmään ja hänelle tehdään omaa liikuntasuunnitelmaa,jolloin yksi opiskelija tarkkailee ja laittaa muistiin esim. Pystyykö asiakas itse ottamaan kävelysauvat tuolinalta tai miten jalkapallon kanssa pujottelu onnistui.  Iltapäivän päätteeksi sain mennä kiertämään korttelin kolmipyöräisellä kahdenistuttavalla pyörällä yhden opiskelijan kanssa. Jotta voin ensiviikolla mennä asiakkaan kanssa yhdessä liikuntatunnille. 

    Torstai olikin vähän huonompi päivä. Migreenipäivä, jolloin en voinut mennä töihin. Perjantaina lepäilin vielä, vaikka olisi ollutkin vapaapäivä. Viikonloppu muuten meni ihanasti.Käytiin uusien ystävien kanssa Amsterdamissa ja olin yötä Uitgeest nimisessä kaupungissa kaverini luona.Käytiin lauantaina rannalla, jonne ajoi noin 20min. Siellä oli ihanan pitkä kaunis ranta, tuli ihan etelänmatka mieleen! Syötiin ja nautittiin lämmöstä. Pääsin sunnuntaina katsomaan jalkapallomatsia Amsterdamin isolle areenalle ja tappio tuli kannattamalleni joukkueelle mutta hauska kokemus oli. 


    Hieno viikko taas jälleen. Mitähän seuraava viimeinen kokonainen viikko.... tuo tullessaan?    Associated Course: KV 2016-2019

    Comments

      
     Picture of AHMADI ZAHRA
     by AHMADI ZAHRA - Monday, 24 September 2018, 11:10 PM
     Anyone in the world

     Toinen viikko Hastingsissä on lähtenyt mahtavasti käyntiin. Päiväkodissa lapset ja henkilökunta ovat ottaneet minua hyvin vastaan.  Lapset ovat ihania, joskus on kyllä vaikeaa saada selvää heidän puheistaan. Mutta onneksi silloin henkilökunta auttaa. Työntekijät ovat mukavia ja he ovat hyvin kiinnostuneita Suomen varhaiskasvatuksesta. Yleensä vertailemme yhdessä Suomen ja Englannin eroja.

     Työkin on lähtenyt hyvin käyntiin. Päiväkoti aukeaa kello 08.00 ja silloin minunkin työpäiväni alkaa. Yleensä kello 08.00 päiväkodin ovella on jo pieni jono lapsia vanhempiensa kanssa odottamassa.  

     Perus työpäiväni menee jota kuinkin näin:

     Aamuisin leikin lasten kanssa, sen jälkeen pyyhin pöydät, jolloin lapset syövät pientä purtavaa. Tämän jälkeen menen auttamaan työntekijää pihan laittamisessa. Lasten tultua ulos menen itse takaisin sisälle. Pyyhin pöydät ja lakaisen lattian. Lasten tultua sisälle on aamupiirin aika. Sitten onkin leikkiä, ulkoilua ja ruokailua. Lapset tuovat omia eväitä mukaan. Autan lapsia syömisessä sekä sen jälkeen siivoan ja laitan astiat tiskikoneeseen. Päivät koostuvat leikkimisestä, siivoamisesta ja ulkoilusta. Kello 15.00 työpäiväni päättyy.     Comments

       
      Picture of OKSAVUORI VIIVI
      by OKSAVUORI VIIVI - Saturday, 21 April 2018, 12:06 PM
      Anyone in the world

      Lähdin Suomesta 15.4 Kohti Italiaa, lähteminen jännitti  jonkus verran uusi työpaikka ja uusi maa mutta innolla odotin lähtöä ja uusia kokemuksia. Tiistaina lähdin Italialaisen opettajan kanssa tutustumaan työpaikkaan missä teen kuntoutuksen työssäopin, vanhainkodissa.Päivän aikana kierrettiin työpaikkaa, minulle kerrottiin mitä yleensä päivän aikana tapahtuu sekä työpaikan sääntöjä ja tapoja ja sain tutustua asukkaisiin. Asukkaita on hyvin erikuntoisia sekä ikäisiä, jonka koen hyväksi asiaksi koska uskon että pääsen siten näkemään paljon. Keskiviikosta perjantaihin työskentelin kahden työntekijän kanssa jotka myös innokkaasti opetti Italiaa minulle josta olin todella innoissani. Työ tehtäviä oli asukkaiden avustamista päivittäisissä toiminnoissa kuten esimerkiksi suihkussa ja syömisessä avustaminen sekä luettiin lehteä,juteltiin sekä vietettiin aikaa asukkaiden kanssa. Iloinen yllätys oli että osa asukkaista puhuu englantia ja heidän kanssa sitten enemmänkin juteltiin. Pidän paljon tästä työpaikasta koska hoitajilla on aikaa keskustella , laulaa , käydä ulkona ja tehdä paljon asioita asukkaiden kanssa. Hoitajille on tärkeää työpaikalla että he ovat iloisia ja siten välittää sitä asukkaille jotta asukkailla olisi mahdollisimman hyvä päivä ja mukava olla. Asukkaita arvostetaan ja eettisiä periaatteita pidetään hyvin tärkeinä työpaikalla. Työpaikalla hyödynnetään paljon moniammatillista osaamista, teemme yhteistyötä sairaanhoitajien , fysioterapeuttien sekä lääkärin kanssa. 24.4 päivä pääsen päiväksi katsomaan ja mitä fysioterapeutti tekee yhdessä vanhusten kanssa.

      [ Modified: Wednesday, 25 April 2018, 10:54 AM ]

      Comments

        
       Picture of TOIVONEN NINNI
       by TOIVONEN NINNI - Thursday, 29 March 2018, 5:02 PM
       Anyone in the world
       Valmistautuminen Kreikkaan on mennyt hyvin, tosin sain vuosisadan flunssan riesakseni, joten tämä viikko on mennyt käytänössä vällyjen välissä... Mutta onneksi nyt eikä sitten harjoittelun aikana *kop kop kop*
       Olin vielä viime viikolla ambulanssiharjoittelussa Helsingissä, enkä sen aikana ehtinyt juuri tulevaa vaihtoa miettiä. Nyt kun se harkka on taputeltu, niin vaihtoon lähteminen on ollut taas päällimäisenä mielessä. 
       Olen lähdössä siis Kreikkaan, Ateenaan ja harjoittelupaikkani on Metropolitan Hospital. Odotan vaihtoa innolla, sillä en ole aiemmin Kreikassa käynyt. On myös mielenkiintoista päästä työskentelemään isoon yksityiseen sairaalaan ja tutustumaan heidän terveydenhuoltoonsa. Tein ensimmäisen osaamisalan työharjoittelun ison keskussairaalan päivystyksessä, joten sieltä on ainakin hieman kokemusta sairaalaympäristöstä. 
       Lähden tiistaina iltapäivällä Suomesta ja olen vasta puolenyön aikoihin Ateenassa. Perjantaina 5.4 on ensimmäinen "työpäiväni".  

       Kreikan kieltä on olen yrittänyt opiskella jonkin verran, mutta kirjaimet tuottavat vielä vaikeuksia.. Osaan jotenkin esittäytyä, ja muutaman numeron osaan sanoa. Lukeminen ei vielä suju :D Mutta en ota siitä ressiä, kanniskelen sanakirjaa sitten taskussa ja pyydän paikallisia puhumaan hitaasti tai mahdollisesti englanniksi. Haluan kuitenkin oppia kreikan kieltä ja ainakin sellaiset perusfraasit, joilla tulee toimeen. 
       Ajattelin että päivittäisin blogia ainakin kerta viikkoon, mutta todennäköisesti kaksi kertaa viikossa, sekä keskiviikkoisin että sunnuntaisin. Seuraava postaus tosin tulee Kreikasta!

       Oikein hyviä pyhiä kaikille ! 

       Associated Course: KV 2016-2019

       Comments

         
        Picture of KUMM MARGIT
        by KUMM MARGIT - Wednesday, 21 March 2018, 2:08 PM
        Anyone in the world

        Hei! Olen töissä Saaremaal Kuressaare sairaalassa. Töissä on ollut kiirettä ja unohdin että piti kirjoitta. Olen kuntoutus osastossa , sinne tulevat sellaiset henkilöt jotka eivät pärjää itsekseen kotona. Työpäivät alkavat kello 7 tai 8 aamulla ja riipu vuorosta ja loppu kello 16. Viikonloppu on minulla vapaata. Olen tehnyt sama työtä mitä tein omalla työpaikalla: Ruokkinut sairaita, vaihtanut vaippoja, antanut lääkeitä, hoivannut painehaavoja ja paljon muutakin. Olen paljon oppinut lisää lääkkeiden käytöstä  ja kuntoutuksesta. Olen todellaan onnellinen että pääsin sairaalan opiskeleman. Jos jotain jää epäselväksi niin opetetaan ja autetaan.   

        Comments

          
         Picture of HOLOPAINEN JUUSO
         by HOLOPAINEN JUUSO - Monday, 13 November 2017, 10:34 AM
         Anyone in the world

         nii  että synttärit

         Comments

          
         Ready to kick some ass
         by VORNANEN PETRO - Friday, 24 February 2017, 11:28 AM
         Anyone in the world

         Joo tänään näin sellasen ison paskakasan lumen päällä. Oli koiran jätökset heitetty lumelle :D

         Comments