Blog entry by KAIPAINEN AINO

Picture of KAIPAINEN AINO
by KAIPAINEN AINO - Tuesday, 16 October 2018, 12:35 AM
Anyone in the world

Hoii, 

Viikko neljä meni aivan liian nopeasti. Aloitin vapaapäivällä, koska työpaikat ja koulut olivat kiinni. Alkmaarissa vietettiin onzet juhlaa. Se tarkoittaa sitä,että paikalliset juhlivat sitä, kun joskus monta vuotta sitten Alkmaar oli espanjalaisten vallassa ja sitten he saivat sen takaisin.En paremmin perehtynyt historiaan.  Jokavuotinen perinne on pitää paraati ja olin sitten sitä katsomassa ja muitakin esityksiä oli koko päivän iltaan saakka. Kivaa oli!

Tiistai päivää olinkin odottanut jo kovasti, kosk aloitin päiväni uinti aktiviteetilla! Ensiksi oli tietenkin aamu-kokous ja asiakkaiden kanssa jutustelu.

Lähdimme noin kello 10 aamulla ajamaan uinti aktiviteetin vetäjän kanssa uimahallille. Mukana oli minun lisäksi myös 2 muuta opiskelijaa,jotka olivat ennenkin käynyt uimassa asiakkaiden kanssa. Saavuimme uimahallille ja asiakkaat olivatkin jo odottamassa meitä. Asiakkaat pääsevät taxeilla paikalle tai heidän omaisten kyydeillä. Omaisia oli siis joillain mukana auttamassa. Kaikki menivät pukuhuoneiden ja suihkujen kautta uima-altaaseen joka oli asiakkaita varten. Autoimme tarvittaessa riisumisessa ja pukemisessa. Yksi pyörätuolihenkilö autettiin suihkutuoliin ja sitten siitä nosturilla altaaseen.  Aloitimme altaassa lämmittelyillä ja verryyttelyillä. Altaan pohja oli sähköllä säädettävä, sitä pystyttiin laskemaan ja tarvittaessa nostamaan. Päivän teemana oli kuntopiiri, jossa tehtiin paljon lihaksia vahvistavia liikkeitä esim. Painettiin käsillä palloa veden alle. Lopuksi oli erilaisia kilpailuja. Kaikki pystyivät hyvin itse uimaan, yhdellä oli vain kelluke käytössä. Uiminen oli todella kiva kokemus. 

Iltapäivällä lounaan jälkeen oli musisointia. Opettelimme aluksi sanomaan hyvää päivää ja heille se oli todella vaikeaa. Mutta musiikkiterapian avulla kaikki saivat hyvin sanottua lauseen! Sitten lauloimme ja soitimme paljon hollantilaisia lauluja. Itse enemminkin vain soitin... kiva tunti ja sitten kotiin.

Keskiviikkona aktiviteettina oli kokkailu, kaikki saivat valmistaa oman broilerikastikkeen, maustaa ja tehdä. Minä autoin milloin missäkin, mutta jotenkin tuntu, että kaikki antoi sipulit pilkottavaksi minulle ..! :D Sitten kun olin sipulit pilkkonut nii” itkevänä” sipulista menin ohjaajani ja Horizon collegen yhteyshenkilönä toimineen Hansin  kanssa loppukeskusteluun. Kävimme läpi miten oli mennyt ja onko mikä fiilis ylipäätään. Kerroin, että oli aivan liian lyhyt aika olla täällä. Muuten oli kaikki sujunut hyvin. Ja  olisin toivonut että olisin saanut luvan käyttää asiakkaita vessassa  ja muita toiminnallisia juttuja, mutta se ei ollut mahdollista näin lyhyessä ajassa. Keskustelu sujui hyvin. Molemminpuolin oltiin todella tyytyväisiä työssäoppimiseeni.

Iltapäivällä menin liikunta-aktiviteettiin, jonka aloitimme pitkällä ulkoilukävelyllä, koska sää oli aivan mahtava. Sen jälkeen suuntasimme liikuntasaliin. Aloitimme rennoilla leikeillä ja peleillä esim. Keilailua ja pujottelua. Lopuksi venyttelimme ja rentouduimme ihanan musiikin soidessa.

Torstaina oli kynttiöiden tekoa. Saatiin tehtyä todella monta lumpipallokynttilää ja joulutonttua. Haluan Suomeenkin kynttilätehtaan työpaikalle. Niin ihanan rentouttavaa ja inspiroivaa tekemistä. Eikä ole edes vaikeaa! Iltapäivä aktiviteettina oli leipomista. Leivottiin omenapiirakkaa. Iltakahvien aikana myimme ne muille asiakkaille. Kaikki menevät aina supernopeasti myydyksi.

Perjantaina oli erikoisempi päivä. Ei pitänyt olla töitä,mutta halusin nähdä kerran edes pyörätuolitanssi aktiviteetin. Joten oon torstaina kysynyt voinko mennä mukaan ja sain todellakin liittyä tanssimaan. Paikalla oli pyörätuoli asiakkaita kaksi, mutta myös käveleviä asiakkaita oli kaksi. Kävelevät asiakast saivat halutessa valita pyörätuolin tai sitten, että haluavatko tanssia seisaalleen pyörätuolihenkilön parina. Minä itse koitin molempia. Pidin enemmän pyörätuolissa olemisesta . Se oli iha tajuttoman hauskaa! Tanssimme salsaa, Quicksteppia ja myös käsitanssia paikoillaan. Tämä oli mielestäni yksi parhaimmista kokemuksista työssäoppimisessani. Oli ihana nähdä kuinka kaikki nauttivat täysillä. Aluksi oli vaikeaa ja pelottavaakin,mutta lopuksi sujui jo aika hyvin.

Perjantai illan vietin leffateatterissa ystävieni kanssa. Lauantai meni vieraillessa Zaanse Schanissa turistipaikassa. Se oli täynnä ihania pieniä vihreitä taloja ja paljon tuulimyllyjä. Päivä oli todella lämmin ja turisteja oli todella paljon. Tykkäsin! Sunnuntain vietin Alkmaarissa shoppaillessa ja siivouspäivänä kotona. 

Hieno viikko! 
 


Associated Course: KV 2016-2019