Blog entry by KAIPAINEN AINO

Picture of KAIPAINEN AINO
by KAIPAINEN AINO - Tuesday, 9 October 2018, 10:56 PM
Anyone in the world
Noniin nyt toimii! Lekker! 

Fiilikset ovat todella hyvät, aloitin kolmannen viikkoni samaan tapaan. Kahvit keitettiin ja aamupalaveri pidettiin. Oli ihanaa, kun palaveri pidettiin englanniksi, juuri minua varten. Sain enemmän tietoa siitä mitä kolleegani käyvät läpi joka aamu. He keskustelevat hyvistä, mutta myös surullisista ja vaikeista asioista avoimesti. Kaikki kirjataan ylös ja muutoksia tehdään tarvittaessa esimerkiksi jos asiakkaan henkilökohtainen avun tarve on muuttunut tai asiakas on menehtynyt.

Maanantaina olin auttelemassa tietokone aktiviteetissa. Juttua tulee jokaiselta asiakkaalta, kun kyselen kuulumisia ja olen huomannut,että hollantilaiset kertovat vitsejä koko ajan. Suupielet ovat päivien päätteeksi ihan kipeänä! Rennosti monet asiakkaat kertovat kuinka ovat päätyneet päivätoimintaan, mikä onnettomuus on tapahtunut tai sairaus on tullut. On todella kiinnostavaa kuulla mitä he ovat ennen tehneet työkseen ja tuntuu, että moni on aidosti onnellinen vaikkakin on tapahtunut iso elämänmuutos. Positiivinen ympäristö on auttanut jaksamaan. Opin hirveän paljon kokoajan ja huomaan miten ihan vaan juttelu piristää monia. 

Tiistaina olin koko päivän kynttilä aktiviteetissa. Kynttilöitä tehdään todella paljon ja myydään jouluna. Oli hauskaa kun ehdotin,että tehtäisiin tontuille parrat ( aijemmin he olivat tehneet hymyilevän suun, joka oli myös hieno) mutta ryhmän vetäjä innostui ajatuksesta niin, että he tekevät tontuille sittenkin parrat! Ehkä meillä suomalaisilla on jotain näkemystä tontuista,kun se joulupukkikin on Suomesta tullut! Päivän aikana kyselin asiakkailta mitä he pitävät toiminnasta Zilwermeeuvissa ja kaikki olivat sitä mieltä että se on todella hyvä ja he pitävät siitä, että saavat oman henkilökohtaisen aikataulun johon saavat vaikuttaa. Myös aktiviteettien ohjaajat on huippuja ja olen samaa mieltä itsekin! 

Keskiviikko alkoi kokkailu aktiviteetilla. Teimme risottoa ja se oli todella hyvää. Ruuanlaiton yhteydessä,pöydän ääressä kaikki taas jutustelevat. Päivän aiheet muuttuvat jokakerta ja nyt oli vuorossa englanninkielen puhuminen. Pystyin itsekin osallistumaan jutusteluun. Huomasin, että iäkkäämmät asiakkaat eivät aluksi muistaneet sanoja, mutta sitten pikkuhiljaa alkoi tulla sanoja ja muodostua järkeväksi lauseeksi. Oltiin yhdesssä ylpeitä onnistuneesta englanninkielen tunnista,joka ei ollut suunnitelmissa! Iltapäivällä lounaan jälkeen menimme urheilemaan taas 10minuutin kävelymatkan päähän. Yksi asiakas meni pyörällä toisen opiskelijan kanssa,jossa oli vierekkäin istuttavat paikat ja molemmilla oli polkimet! En ollut ennen nähnyt sellaista pyörää,mutta Hollannissa kaikki pyöräilyyn liittyvä on saatavilla. Pallopelejä pelailtiin, myös sähköpyörätuolilla pelaillaan jalkapalloa, mutta pallona on iso norsujalkapallo. Välillä on uusi asiakas tullut ryhmään ja hänelle tehdään omaa liikuntasuunnitelmaa,jolloin yksi opiskelija tarkkailee ja laittaa muistiin esim. Pystyykö asiakas itse ottamaan kävelysauvat tuolinalta tai miten jalkapallon kanssa pujottelu onnistui.  Iltapäivän päätteeksi sain mennä kiertämään korttelin kolmipyöräisellä kahdenistuttavalla pyörällä yhden opiskelijan kanssa. Jotta voin ensiviikolla mennä asiakkaan kanssa yhdessä liikuntatunnille. 

Torstai olikin vähän huonompi päivä. Migreenipäivä, jolloin en voinut mennä töihin. Perjantaina lepäilin vielä, vaikka olisi ollutkin vapaapäivä. Viikonloppu muuten meni ihanasti.Käytiin uusien ystävien kanssa Amsterdamissa ja olin yötä Uitgeest nimisessä kaupungissa kaverini luona.Käytiin lauantaina rannalla, jonne ajoi noin 20min. Siellä oli ihanan pitkä kaunis ranta, tuli ihan etelänmatka mieleen! Syötiin ja nautittiin lämmöstä. Pääsin sunnuntaina katsomaan jalkapallomatsia Amsterdamin isolle areenalle ja tappio tuli kannattamalleni joukkueelle mutta hauska kokemus oli. 


Hieno viikko taas jälleen. Mitähän seuraava viimeinen kokonainen viikko.... tuo tullessaan?Associated Course: KV 2016-2019