Sivuston blogi

Sivu: 1 2 3 ()
Kuva: OKSAVUORI VIIVI
OKSAVUORI VIIVI - lauantai, 21. huhtikuuta 2018, 12:06
Kaikille Internetin käyttäjille

Lähdin Suomesta 15.4 Kohti Italiaa, lähteminen jännitti  jonkus verran uusi työpaikka ja uusi maa mutta innolla odotin lähtöä ja uusia kokemuksia. Tiistaina lähdin Italialaisen opettajan kanssa tutustumaan työpaikkaan missä teen kuntoutuksen työssäopin, vanhainkodissa.Päivän aikana kierrettiin työpaikkaa, minulle kerrottiin mitä yleensä päivän aikana tapahtuu sekä työpaikan sääntöjä ja tapoja ja sain tutustua asukkaisiin. Asukkaita on hyvin erikuntoisia sekä ikäisiä, jonka koen hyväksi asiaksi koska uskon että pääsen siten näkemään paljon. Keskiviikosta perjantaihin työskentelin kahden työntekijän kanssa jotka myös innokkaasti opetti Italiaa minulle josta olin todella innoissani. Työ tehtäviä oli asukkaiden avustamista päivittäisissä toiminnoissa kuten esimerkiksi suihkussa ja syömisessä avustaminen sekä luettiin lehteä,juteltiin sekä vietettiin aikaa asukkaiden kanssa. Iloinen yllätys oli että osa asukkaista puhuu englantia ja heidän kanssa sitten enemmänkin juteltiin. Pidän paljon tästä työpaikasta koska hoitajilla on aikaa keskustella , laulaa , käydä ulkona ja tehdä paljon asioita asukkaiden kanssa. Hoitajille on tärkeää työpaikalla että he ovat iloisia ja siten välittää sitä asukkaille jotta asukkailla olisi mahdollisimman hyvä päivä ja mukava olla. Asukkaita arvostetaan ja eettisiä periaatteita pidetään hyvin tärkeinä työpaikalla. Työpaikalla hyödynnetään paljon moniammatillista osaamista, teemme yhteistyötä sairaanhoitajien , fysioterapeuttien sekä lääkärin kanssa. 24.4 päivä pääsen päiväksi katsomaan ja mitä fysioterapeutti tekee yhdessä vanhusten kanssa.

[ Muokattu: keskiviikko, 25. huhtikuuta 2018, 10:54 ]

Kommentit

   
  Kuva: TOIVONEN NINNI
  TOIVONEN NINNI - torstai, 29. maaliskuuta 2018, 17:02
  Kaikille Internetin käyttäjille
  Valmistautuminen Kreikkaan on mennyt hyvin, tosin sain vuosisadan flunssan riesakseni, joten tämä viikko on mennyt käytänössä vällyjen välissä... Mutta onneksi nyt eikä sitten harjoittelun aikana *kop kop kop*
  Olin vielä viime viikolla ambulanssiharjoittelussa Helsingissä, enkä sen aikana ehtinyt juuri tulevaa vaihtoa miettiä. Nyt kun se harkka on taputeltu, niin vaihtoon lähteminen on ollut taas päällimäisenä mielessä. 
  Olen lähdössä siis Kreikkaan, Ateenaan ja harjoittelupaikkani on Metropolitan Hospital. Odotan vaihtoa innolla, sillä en ole aiemmin Kreikassa käynyt. On myös mielenkiintoista päästä työskentelemään isoon yksityiseen sairaalaan ja tutustumaan heidän terveydenhuoltoonsa. Tein ensimmäisen osaamisalan työharjoittelun ison keskussairaalan päivystyksessä, joten sieltä on ainakin hieman kokemusta sairaalaympäristöstä. 
  Lähden tiistaina iltapäivällä Suomesta ja olen vasta puolenyön aikoihin Ateenassa. Perjantaina 5.4 on ensimmäinen "työpäiväni".  

  Kreikan kieltä on olen yrittänyt opiskella jonkin verran, mutta kirjaimet tuottavat vielä vaikeuksia.. Osaan jotenkin esittäytyä, ja muutaman numeron osaan sanoa. Lukeminen ei vielä suju :D Mutta en ota siitä ressiä, kanniskelen sanakirjaa sitten taskussa ja pyydän paikallisia puhumaan hitaasti tai mahdollisesti englanniksi. Haluan kuitenkin oppia kreikan kieltä ja ainakin sellaiset perusfraasit, joilla tulee toimeen. 
  Ajattelin että päivittäisin blogia ainakin kerta viikkoon, mutta todennäköisesti kaksi kertaa viikossa, sekä keskiviikkoisin että sunnuntaisin. Seuraava postaus tosin tulee Kreikasta!

  Oikein hyviä pyhiä kaikille ! 

  Yhdistetty Kurssi: KV 2016-2019KV 2016-2019

  Kommentit

    
   Kuva: KUMM MARGIT
   KUMM MARGIT - keskiviikko, 21. maaliskuuta 2018, 14:08
   Kaikille Internetin käyttäjille

   Hei! Olen töissä Saaremaal Kuressaare sairaalassa. Töissä on ollut kiirettä ja unohdin että piti kirjoitta. Olen kuntoutus osastossa , sinne tulevat sellaiset henkilöt jotka eivät pärjää itsekseen kotona. Työpäivät alkavat kello 7 tai 8 aamulla ja riipu vuorosta ja loppu kello 16. Viikonloppu on minulla vapaata. Olen tehnyt sama työtä mitä tein omalla työpaikalla: Ruokkinut sairaita, vaihtanut vaippoja, antanut lääkeitä, hoivannut painehaavoja ja paljon muutakin. Olen paljon oppinut lisää lääkkeiden käytöstä  ja kuntoutuksesta. Olen todellaan onnellinen että pääsin sairaalan opiskeleman. Jos jotain jää epäselväksi niin opetetaan ja autetaan.   

   Kommentit

     
    Kuva: HOLOPAINEN JUUSO
    HOLOPAINEN JUUSO - maanantai, 13. marraskuuta 2017, 10:34
    Kaikille Internetin käyttäjille

    nii  että synttärit

    Kommentit

     
    kuvas mun v16 biturbo 576whp e63 brabus et joo
    VORNANEN PETRO - perjantai, 24. helmikuuta 2017, 11:28
    Kaikille Internetin käyttäjille

    Joo tänään näin sellasen ison paskakasan lumen päällä. Oli koiran jätökset heitetty lumelle :D

    Kommentit

      
     Kuva: Huovinen Jouni
     Huovinen Jouni - torstai, 17. marraskuuta 2016, 18:47
     Kaikille Internetin käyttäjille

     fdfdfdf

     Yhdistetty Kurssi: kokeluakokelua

     Kommentit

       
      Kuva: HOKKANEN TIMO
      HOKKANEN TIMO - perjantai, 26. elokuuta 2016, 18:08
      Kaikille Internetin käyttäjille

      Avainsanoja

      Lääkkeet,

      Milloin viimeksi?

      hämärää 2x pakeneva määränpää

      Kielipää VIIIINNNNNNNNNNNNNNNNN kuin

      AUTA ARMIAS, mikä vihree.

      Kommentit

        
       Kaikille Internetin käyttäjille

       Oletko tässä? Päähän koskee, Jotain silmäluomi

       la 12.11.16  EEVIL STÖÖ + Funkkaa Taikka Kuole

       eevilstoo400x278.jpg

       funkkaataikkakuole400x208.jpgFunkkaa taikka kuole.

       [ Muokattu: perjantai, 26. elokuuta 2016, 17:48 ]

       Kommentit

         
        Kuva: VUORISTO JUUSO
        VUORISTO JUUSO - tiistai, 26. huhtikuuta 2016, 18:54
        Kaikille Internetin käyttäjille

        Jees, ensimmäinen viikko meni todella nopeeta. Sunnuntaina laskeuduttiin Milanoon, ja siitä melko nopeesti oltiin jo host-perheen asunnolla. Kahtena ensimmäisenä päivänä pidin esittelyn Suomesta monella eri luokalla läheisessä koulussa, ja siitä tykättiin kovasti. Työpaikka on viihtyisä päivätoimintakeskus vammaisille, ja nyt on todistettu että lähihoitajan koulutuksella voi tosiaan tehdä melkeinpä mitä tahansa, yhtenä päivänä nimittäin istuttelimme yrttejä ja vihanneksia puutarhassa päälle kolme tuntia. Italialainen ruoka on jotain niin taivaallista että ei oo tosikaan. Kaiken lisäksi se on vielä todella edullista (ainakin suomalaisen silmin katsottuna). Ferrari museo tuli myös tutuksi tässä eräänä päivänä. Lämpötilassa ei myöskään ole valittamista, jatkuvasti parinkymmenen tienoilla. Ihmiset täällä on ihan älyttömän mukavia, ja äänekkyys ei myöskään ole mikään ongelma minulle. Perheestä sen verran että se ei tunnu pelkältä majoitukselta, vaan ihan oikeasti perheeltä.

        Jatkossa vähän useammin päivittelen tänne, ensimmäinen viikko oli sen verran hektinen että sopivaa hetkeä kirjoittamiseen oli vaikea löytää.

        [ Muokattu: torstai, 28. huhtikuuta 2016, 20:03 ]

        Kommentit

        • Kuva: VUORISTO JUUSOVUORISTO JUUSO - to, 28 huhti 2016, 20:14
         Edellisessä kirjoituksessa unohdin mainita että yhtenä päivänä kävin kokonaisen keskustelun erään asiakkaan kanssa minun työajoistani. Pari sanaa italiaa ja englantia yhdistettynä elekieleen oli aika vahva ja toimiva kombinaatio. Tänään lauloimme asiakkaiden kanssa muunmuassa "Yellow submarine" ja joitain lastenlauluja. (lastenlaulut italiaksi tietysti.) Kävin myös asiakkaiden kanssa uimassa ja pelaamassa erittäin outoa pallopeliä nimeltä "Bocce". Myös käsitöitä tuli tehtyä.
         
        Kuva: MÄKELÄ MATILDA
        MÄKELÄ MATILDA - torstai, 31. maaliskuuta 2016, 15:15
        Kaikille Internetin käyttäjille

        Huomenna lähtö Saksaan. Laukut melkein pakattu. Jännittää jo.

        Kommentit

          
         Sivu: 1 2 3 ()