Site blog

Bild av OKSAVUORI VIIVI
av OKSAVUORI VIIVI - Saturday, 21 April 2018, 12:06
Vem som helst (även för gäster)

Lähdin Suomesta 15.4 Kohti Italiaa, lähteminen jännitti  jonkus verran uusi työpaikka ja uusi maa mutta innolla odotin lähtöä ja uusia kokemuksia. Tiistaina lähdin Italialaisen opettajan kanssa tutustumaan työpaikkaan missä teen kuntoutuksen työssäopin, vanhainkodissa.Päivän aikana kierrettiin työpaikkaa, minulle kerrottiin mitä yleensä päivän aikana tapahtuu sekä työpaikan sääntöjä ja tapoja ja sain tutustua asukkaisiin. Asukkaita on hyvin erikuntoisia sekä ikäisiä, jonka koen hyväksi asiaksi koska uskon että pääsen siten näkemään paljon. Keskiviikosta perjantaihin työskentelin kahden työntekijän kanssa jotka myös innokkaasti opetti Italiaa minulle josta olin todella innoissani. Työ tehtäviä oli asukkaiden avustamista päivittäisissä toiminnoissa kuten esimerkiksi suihkussa ja syömisessä avustaminen sekä luettiin lehteä,juteltiin sekä vietettiin aikaa asukkaiden kanssa. Iloinen yllätys oli että osa asukkaista puhuu englantia ja heidän kanssa sitten enemmänkin juteltiin. Pidän paljon tästä työpaikasta koska hoitajilla on aikaa keskustella , laulaa , käydä ulkona ja tehdä paljon asioita asukkaiden kanssa. Hoitajille on tärkeää työpaikalla että he ovat iloisia ja siten välittää sitä asukkaille jotta asukkailla olisi mahdollisimman hyvä päivä ja mukava olla. Asukkaita arvostetaan ja eettisiä periaatteita pidetään hyvin tärkeinä työpaikalla. Työpaikalla hyödynnetään paljon moniammatillista osaamista, teemme yhteistyötä sairaanhoitajien , fysioterapeuttien sekä lääkärin kanssa. 24.4 päivä pääsen päiväksi katsomaan ja mitä fysioterapeutti tekee yhdessä vanhusten kanssa.

[ Modifierad: Wednesday, 25 April 2018, 10:54 ]
 
Bild av TOIVONEN NINNI
av TOIVONEN NINNI - Thursday, 29 March 2018, 17:02
Vem som helst (även för gäster)
Valmistautuminen Kreikkaan on mennyt hyvin, tosin sain vuosisadan flunssan riesakseni, joten tämä viikko on mennyt käytänössä vällyjen välissä... Mutta onneksi nyt eikä sitten harjoittelun aikana *kop kop kop*
Olin vielä viime viikolla ambulanssiharjoittelussa Helsingissä, enkä sen aikana ehtinyt juuri tulevaa vaihtoa miettiä. Nyt kun se harkka on taputeltu, niin vaihtoon lähteminen on ollut taas päällimäisenä mielessä. 
Olen lähdössä siis Kreikkaan, Ateenaan ja harjoittelupaikkani on Metropolitan Hospital. Odotan vaihtoa innolla, sillä en ole aiemmin Kreikassa käynyt. On myös mielenkiintoista päästä työskentelemään isoon yksityiseen sairaalaan ja tutustumaan heidän terveydenhuoltoonsa. Tein ensimmäisen osaamisalan työharjoittelun ison keskussairaalan päivystyksessä, joten sieltä on ainakin hieman kokemusta sairaalaympäristöstä. 
Lähden tiistaina iltapäivällä Suomesta ja olen vasta puolenyön aikoihin Ateenassa. Perjantaina 5.4 on ensimmäinen "työpäiväni".  

Kreikan kieltä on olen yrittänyt opiskella jonkin verran, mutta kirjaimet tuottavat vielä vaikeuksia.. Osaan jotenkin esittäytyä, ja muutaman numeron osaan sanoa. Lukeminen ei vielä suju :D Mutta en ota siitä ressiä, kanniskelen sanakirjaa sitten taskussa ja pyydän paikallisia puhumaan hitaasti tai mahdollisesti englanniksi. Haluan kuitenkin oppia kreikan kieltä ja ainakin sellaiset perusfraasit, joilla tulee toimeen. 
Ajattelin että päivittäisin blogia ainakin kerta viikkoon, mutta todennäköisesti kaksi kertaa viikossa, sekä keskiviikkoisin että sunnuntaisin. Seuraava postaus tosin tulee Kreikasta!

Oikein hyviä pyhiä kaikille ! 

Kopplad till Kurs: KV 2016-2019KV 2016-2019
 
Bild av KUMM MARGIT
av KUMM MARGIT - Wednesday, 21 March 2018, 14:08
Vem som helst (även för gäster)

Hei! Olen töissä Saaremaal Kuressaare sairaalassa. Töissä on ollut kiirettä ja unohdin että piti kirjoitta. Olen kuntoutus osastossa , sinne tulevat sellaiset henkilöt jotka eivät pärjää itsekseen kotona. Työpäivät alkavat kello 7 tai 8 aamulla ja riipu vuorosta ja loppu kello 16. Viikonloppu on minulla vapaata. Olen tehnyt sama työtä mitä tein omalla työpaikalla: Ruokkinut sairaita, vaihtanut vaippoja, antanut lääkeitä, hoivannut painehaavoja ja paljon muutakin. Olen paljon oppinut lisää lääkkeiden käytöstä  ja kuntoutuksesta. Olen todellaan onnellinen että pääsin sairaalan opiskeleman. Jos jotain jää epäselväksi niin opetetaan ja autetaan.   

 
Bild av HOLOPAINEN JUUSO
av HOLOPAINEN JUUSO - Monday, 13 November 2017, 10:34
Vem som helst (även för gäster)

nii  että synttärit

 
kuvas mun v16 biturbo 576whp e63 brabus et joo
av VORNANEN PETRO - Friday, 24 February 2017, 11:28
Vem som helst (även för gäster)

Joo tänään näin sellasen ison paskakasan lumen päällä. Oli koiran jätökset heitetty lumelle :D

 
Bild av Huovinen Jouni
av Huovinen Jouni - Thursday, 17 November 2016, 18:47
Vem som helst (även för gäster)

fdfdfdf

Kopplad till Kurs: kokeluakokelua
 
Bild av HOKKANEN TIMO
av HOKKANEN TIMO - Friday, 26 August 2016, 18:08
Vem som helst (även för gäster)

Avainsanoja

Lääkkeet,

Milloin viimeksi?

hämärää 2x pakeneva määränpää

Kielipää VIIIINNNNNNNNNNNNNNNNN kuin

AUTA ARMIAS, mikä vihree.

 
Vem som helst (även för gäster)

Oletko tässä? Päähän koskee, Jotain silmäluomi

la 12.11.16  EEVIL STÖÖ + Funkkaa Taikka Kuole

eevilstoo400x278.jpg

funkkaataikkakuole400x208.jpgFunkkaa taikka kuole.

[ Modifierad: Friday, 26 August 2016, 17:48 ]
 
moi
av Aliisa Tervo - Wednesday, 17 February 2016, 10:44
Vem som helst (även för gäster)

Blogi

 
Bild av KARPPINEN JONI
av KARPPINEN JONI - Wednesday, 9 September 2015, 14:56
Vem som helst (även för gäster)

Onks mulla blogi?  https://www.youtube.com/watch?v=9UUPEo849_s

[ Modifierad: Wednesday, 9 September 2015, 14:57 ]