Sivuston blogi

Sivu: () 1 2 3 ()
Kuva: KIRJAVAINEN KATRI
KIRJAVAINEN KATRI - torstai, 31. maaliskuuta 2016, 15:15
Kaikille Internetin käyttäjille

Huomenna siis lähtö Saksaan! Laukut melkein pakattu. Hieman jännittää.

 
Kuva: LAURIKAINEN JUTTA
LAURIKAINEN JUTTA - tiistai, 8. maaliskuuta 2016, 13:29
Kaikille Internetin käyttäjille

http://athenscalling-jutta.blogspot.gr/

 
Kuva: PARTANEN ARI
PARTANEN ARI - maanantai, 7. maaliskuuta 2016, 19:14
Kaikille Internetin käyttäjille

Ensimmäinen työharjoittelupäivä takana. No fiilikset on hyvät. Vauhtia, puhetta ja reipasta toimintaa on riittänyt. Ensimmäinen päivä on kulunut hyvin pitkälle tutustuessa talon toimintatapoihin ja ympäristöön sekä asukkaisiin. Meidät on otettu vastaan todella sydämellisesti. Kaikista asioista huolehditaan kiitettävästi. Näin Suomalaisena on joskus jopa hieman vaivaantunut olo kaikesta huolenpidosta. Mutta maassa maan tavalla.  Myöhemmin lisää, kunhan pääsemme suorittamaan varsinaisia hoito- ja huolenpito tehtäviä.t

[ Muokattu: maanantai, 7. maaliskuuta 2016, 19:14 ]
 
moi
Aliisa Tervo - keskiviikko, 17. helmikuuta 2016, 10:44
Kaikille Internetin käyttäjille

Blogi

 
Kuva: KARPPINEN JONI
KARPPINEN JONI - keskiviikko, 9. syyskuuta 2015, 14:56
Kaikille Internetin käyttäjille

Onks mulla blogi?  https://www.youtube.com/watch?v=9UUPEo849_s

[ Muokattu: keskiviikko, 9. syyskuuta 2015, 14:57 ]
 
Kuva: SALONEN PASI
SALONEN PASI - perjantai, 10. heinäkuuta 2015, 10:23
Kaikille Internetin käyttäjille
Toimiikohan tämä? Huhuu!
 
Kuva: Soininen Jukka P.
Soininen Jukka P. - tiistai, 3. helmikuuta 2015, 20:35
Kaikille Internetin käyttäjille

Testasin surfacen käynnitystä digabi-boottitikulta.

 

Koneen ”bios”asetuksia on muutettava käynnistämällä kone seuraavasti:

  • Pidä  ”+ volume” painiketta alhaalla ja paina virtanäppäintä  jolloin latautuu EFI Boot menu.
  • Valitaan Secure Boot Control option ja vaihdetaan sen arvoksi  Disabled.
  • Poistutaan asetuksista ja tallennetaan muutokset
  • Kun kone on käynnistynyt uudelleen mennään asetuksiin ja valitaan Muuta tietokoneen asetuksia (Voit laittaa boottitikun usb asemaan)ja valitaan valikosta Päivitys ja palautus ja uudesta valikosta Palauttaminen ja edelleen Käynnistä uudelleen
  • Sen jälkeen valitaan asetus valikosta Käytä laitetta ja edelleen USB Drive

Tämän jälkeen kone käynnistyy Digabi-käyttöjärjestelmään. Ongelmana on ettei Surfacen näppäimistö toiminut.

Testasin vielä D-Linkin usb-jakajaa kytkemällä siihen boottitikun, verkkosovittimen ja hiiren. Kaikki toimi niin kuin pitikin paitsi näppäimistö. Lisäsin vielä langallisen näppäimistön usb-jakajaan ja käyttöjärjestelmä tunnisti heti ulkoisen näppäimistön. Kaikki ohjelmistot toimivat hyvin. Suurin ongelma huononäköiselle on näytön erittäin pienet fontit. Mitenköhän näytön resoluutiota voisi muuttaa?

 

Erkki Markkinen

Yhdistetty Kurssi: tvtlukiotvtlukio
 
Kaikille Internetin käyttäjille

Hyviä puolia:

* Toimivuus Metro-tilassa

* Korvaa perinteisen vihon varsin tehokkaasti

* Helppokäyttöinen

Huonoja puolia:

* Toimivuus työpöytä-tilassa

* Piirtotyökalujen puuttuminen Metro-tilassa

* Omien muistiinpanojen hallinta (varauksella)

Onenote toimii loistavasti käsin kirjoitettavien muistiinpanojen tekemiseen. Harmillisia puutteita onenotessa kuitenkin on piirtotyökalujen puute. Tablettia käytettäessä ns. vihkona ,esimerkiksi kursseilla, nousevat viivaimet ja harpit arvoon arvaamattomaan. Ulkoisen harpin käyttö ei automaattisesti tule kysymykseenkään, eikä ulkoinen viivainkaan toimi kovin hyvin (kynän kärki kuluu). 

Kokonaisuutena OneNote soveltuu muistiinpanojen tekemiseen lukioympäristössä. Erityisen näppäränä OneNotea voi pitää matemaattisissa aineissa, kuten matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa. Tärkeimpänä ominaisuutena kaavojen kirjoittamisen helppous, koska erillistä kaavaeditoria ei tarvita. OneNoteen tehtävien tekeminen perinteisen vihkon sijaan nopeuttaa myös työskentelyä reilusti. Nykyään yleistyvät digikirjat eri oppiainesta mahdollistavat tehtävänantojen kopioimisen suoraan "kirjasta", eikä sitä tarvitse enää käsin kirjoittaa. 

Yhdistetty Kurssi: tvtlukiotvtlukio
 
Kaikille Internetin käyttäjille
Microsoft Surface 3 PRO -tabletin käyttökokemuksia opiskelussa

Alla oleva selvitys Microsoft Surface 3 PRO-tabletista pohjautuu kolmen lukion opiskelijan noin kahden kuukauden (yhden jakson) mittaiseen testijaksoon. Jakson aikana meillä oli käytössämme ko. laite ja näppäimistökuori. Jokainen meistä kolmesta käytti laitetta opiskeluun parhaaksi näkemällään tavalla.

Hyvää:
* Näyttö
* Kynä 
* Akun toiminta-aika
* Koko
* Onenoten käyttö muistiinpanojen tekemiseen
* USB-portti
* microSD-korttipaikka
* Käyttöjärjestelmä
* Laturi
* Tabletin säädettävä tuki
* Näppäimistökuoren magneetti
* Testijakson aikana mikään testatuista laitteista ei ns. "kaatunut" 

Huonoa:
* Puutteet Onenotessa
* Testiaikana järjestelmänvalvoja-oikeuksien puuttuminen
* Koulun verkkokansioiden käyttö muualla kuin KOULUTUS-verkossa
* Näppäimistö asettelu hieman ahdas (riippuen käyttäjästä)

Näyttö
Hyvällä kuvasuhteella varustettu korkearesoluutioinen näyttö on ehdottomasti plussaa. Toimii loistavasti kynällä kirjoittaessa esim. Onenoteen. Soveltuu erinomaisesti myös nettisurfailuun ja videoiden katselemiseen kosketuksella käytettäessä. Kosketus muuten tarkka ja hiirien voi helposti korvata sormella. 

Kynä
Toimii hyvin käsin kirjoittaessa. Kynä painikkeet sekä erityisesti pikanappi Onenoteen (kynän päässä) kätevät. Ajoittaiset yhteysongelmat hieman harmillisia (kynä piirtää, vaikka ei koske näyttöä; katkoo yhteyttä). Kosketuksella käytettäessä kynä ei voi olla kädessä, koska näyttö tunnistaa kynän ja siten estää sormella tökkimisen. 

Onenote
Onenote toimii loistavasti käsin kirjoitettavien muistiinpanojen tekemiseen. Harmillisia puutteita onenotessa kuitenkin on piirtotyökalujen puute. Tablettia käytettäessä ns. vihkona ,esimerkiksi kursseilla, nousevat viivaimet ja harpit arvoon arvaamattomaan. Ulkoisen harpin käyttö ei automaattisesti tule kysymykseenkään, eikä ulkoinen viivainkaan toimi kovin hyvin (kynän kärki kuluu).

Laturi
Laturille erityinen plussa. Laturin magneettikiinniteinen latauspää on erinomainen ja vahinkoja ennalta ehkäisevä. Latauspää toimii myös molemmin päin, joten laitteen ollessa kokonaan tasoa vasten, voi johdon suunnata oikeaan suuntaan. Lyhyt virtajohto tosin aiheuttaa hieman ylimääräistä järjestelyä. 

Näppäimistökuori
Fyysisen näppäimistön sisältävä kuori on kätevä toimisto-ohjelmia (word, exel, power point) käytettäessä. Luo mukavan kannettavamaisen tuntuman työskennellessä konekirjotuksen kanssa. Näppäimistöasettelu on hieman ahdas. Toimintonäppäimet (F1-F12) ovat harmillisesti FN-näppäimen alla, ja niihin survotut muut toiminnot ensisijaisena. Näppäimistökuoren kosketuslevy epätarkka. Uuden kuoren etuseinän magneetti mukava lisä, jolla näppäimistön etureunaa saa kohotettua työskentelyasennon parantamiseksi.

Yleistä
Surface 3 on kokonaisuutena erittäin kätevä opiskeluun. Käsin kirjoittamisesta ei tarvitse luopua, vaikka muistiinpanot tulevatkin digitaaliseen muotoon. Pienien em. puuteiden kanssa tulee erinomaisesti toimeen, kunhan ne ottaa huomioon. Osa on myös tottumuskysymyksiä (ahdas näppäimistöasettelu yms). Liitännät ovat myös peruskäyttöön varsin kattavat ja USB-portista niitä saa yhä enemmän (ethernet-portti ym). Windows käyttöjärjestelmänä on ehdottomasti ainoa ja oikea laajennettavuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta. Järjestelmänvalvojan oikeuksien puute rajoittaa tehokasta toimimista, kun työskentelymukavuutta ja -helppoutta edistäviä ohjelmia ei pysty asentamaan. 

Bugit
* Äänien puuttuminen IE:ssä
* Kynä ajoittain häröilee omiaan (piirtää, vaikkei koske näyttöä; yhteys kynän ja tabletin välillä katkeaa)
* Kirjautumisikkunan pyyhkäisy lagaa (hyppelee miten sattuu eikä tottele kosketusta)
Yhdistetty Kurssi: tvtlukiotvtlukio
 
Kuva: Soininen Jukka P.
Soininen Jukka P. - tiistai, 20. tammikuuta 2015, 12:03
Kaikille Internetin käyttäjille
Olin tehnyt teemasta (Työsuhde) oikeustapaustehtäviä ja lähettänyt ne opiskelijoiden wilmaan/sähköpostiin. Opiskelijoiden tehtävän oli avata tehtävät, hakea kirjasta vastauksiin tietoa, tehdä vastaukset office365 wordin avulla ja lähettää vastaukset minun sähköpostiin.

Paikalla oli 14 opiskelijaa. Kaksi opiskelijaa ei päässyt kirjautumaan koulutusverkkoon, vaikka laitteet olivat ns. visitor-verkossa. Annoin heille uudet koneet, joilla sitten kirjautuminen onnistui. Syytä ongelmaan en tiedä.

Opiskelijat tekivät työtä innokkaasti. Muutaman kerran minulta pyydettiin apua ja ongelmat jotenkin ratkottiin yhdessä.

Surface3:a pidettiin parempana kuin Ipadia, koska Surface3:ssa on näppäimistö. Muutenkin Surface3:a pidettiin helpompana käyttää kuin Ipadia.

Uusi laite tuotti joillekin opiskelijoista hieman vaikeuksia mutta tunnin lopussa yleinen näkemys oli, että laitetta pystyy käyttämään kunhan vaan ensin perehtyy Surface3:n "sielunelämään".

Jyrki Tikanmäki
Yhdistetty Kurssi: tvtlukiotvtlukio
[ Muokattu: tiistai, 20. tammikuuta 2015, 12:07 ]
 
Sivu: () 1 2 3 ()